Об'ємні літери з рідкого акрилу

Даний елемент є новинкою в зовнішній рекламі та за своїми властивостями, якістю та виконанням сильно відрізняється від давно всім відомих клеєних об'ємних світлових букв. Отже, в 2021 році з'явилося нове якісне і не дороге виконання об'ємних літер, це літери з рідкого акрилу.

Матеріалами для виробництва акрилових букв служать:

- алюмінієвий профіль різних висот, товщини і кольорів, або профіль з нержавійки. З даного профілю бортогібочний автоматизований верстат по векторних файлах формує контури букв і логотипів (вигинає і вирізає профіль в потрібних місцях). Внутрішні частини алюмінієвого профілю завжди білі, що підсилює ефективність світлотехніки. У разі обклеювання плівками можливо виготовити бічну частину об'ємних літер практично будь-якого відтінку кольорової палітри.

- рідкий акрил для об'ємних літер - це матеріал, призначений для заливки в сформовану бортогібом фігуру (лицьову частину букви). Являє собою 3-х компонентний полімер, який під впливом кварцового світіння полімеризуется в твердий стан (акрилове скло). Товщину скла букви вибирають виходячи з висоти найоб'ємнішої букви і ширини обраного профілю. Зазвичай це 3-5 мм. У рідкий акрил додають люмінофор, в зв'язку з чим яскравість букв при впливі внутрішнього підсвічування, підвищується на 20-30% на відміну від об'ємної букви з листового акрилу. Для необхідного кольору, в акрил додають колірні пігменти. Завдяки цьому об'ємні букви виходять кольорові. Нюанс полягає в тому, що практично неможливо зробити партію кольорового акрилу з ідентичними один одному кольорами, завжди присутнія нехай не велика, але різниця у відтінках. В цьому випадку для необхідного кольору лицьову частину букв вивіски обклеюють кольоровими плівками.

З листів ПВХ товщиною 6-8 мм виготовляють матриці, через отвори яких в об'ємну букву заливається рідкий акрил. Отвори для заливки готує фрезерний верстат. Перевагами об'ємних літер з рідкого акрилу є:

яскравість (на 30% яскравіше букв з листового акрилу);

надійність (з'єднання профілю з рідким акрилом в десятки разів вище клейового з'єднання):

естетичність (чіткі, рівні, тонкі контури по периметру бувки);

швидкість виробництва;

довговічність експлуатації (алюмінієвий профіль і полімеризований акрил не схильні до пошкоджень від УФ променів, снігу, льоду, і інших природних і механічних впливів).